Workshop splints voor hand en pols

Klachten in het houding en bewegingsapparaat komen veel voor bij musici. Dit betreft meestal pijn of bewegingsverstoring van de bovenste extremiteit. Dat is niet verrassend gezien de enorme eisen die aan een professionele musicus worden gesteld. Er is een grote diversiteit aan expert opinions over de vermeende oorzaak van de klachten en daaruit voortvloeiende behandelstrategieën. Hoe pak je de behandeling van een musicus met een hand- of polsblessure aan? Vanuit welk theoretisch model?

In deze workshop ligt de focus op de zin en onzin van het inzetten van spalken in de behandeling van deze speciale groep patiënten. De cursus bestaat uit een theoretisch en een ‘hands-on’ praktisch gedeelte, waarbij diverse soorten spalks uitgelegd en geprobeerd kunnen worden. Fabrikanten van kunststof, siliconen en zilveren splints zijn aanwezig.

De workshop vindt plaats op 8 oktober van 16u tot 18.30u, te ArtEZ, Arnhem. Geaccrediteerd voor ergo- en oefentherapeuten voor 2,5 uur, accreditatie voor artsen is aangevraagd. Zie voor meer informatie de website van de NVDMG (www.nvdmg.org).

Aanmelden kan via de website en is voor niet-leden van de NVDMG 25 euro