De NVHT mocht getuige zijn bij deze mooie uitreiking in de Kerk van de Nazarener, waarbij Wim en zijn vrouw Mariet beide een koninklijke onderscheiding kregen voor al hun werk in de lepra stichting en lepra zending op sociaal en wetenschappelijk gebied. Wim is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Mariet is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Aan de uitreiking ging een dienst vooraf, waarin Wim een preek getiteld “van huid naar hart” verzorgde waarin lepra binnen het oude en nieuwe testament en het daarbij behorende stigma aan bod kwam. Hij maakt zich er ook hard voor om de naam huidvraat/melaats uit de bijbel te krijgen in de nieuwe Nederlandse vertaling en de internationale bijbel vertalingen.

Het was voor hen beiden een complete verrassing, om zoveel bekenden (artsen, plastisch chirurgen, collega’s, familie en vrienden) in de zaal aan te treffen.

Het mooie was dat de burgemeester van Nijkerk , een toevallige link had met het uitreiken van het lintje, omdat hij als lid van het landelijk voetbalteam van burgermeesters, al 30 jaar de leprastichting sponsort.

Wim en Mariet hebben in al die jaren in meerdere landen gewoond en gewerkt, waaronder Noorwegen, Oeganda, Ethiopië, Verenigde Staten, India en Nepal. En momenteel zijn zij nog steeds actief in Nepal.

Wij kennen Wim als een van de oprichters binnen de handtherapie. Wim is net zo gepassioneerd en betrokken in de handen als zijn grote voorbeeld Paul Brand. En tot op heden is hij nog steeds actief bij onze vereniging. Hij houdt met regelmaat nog een praatje, en is ook vaak aanwezig op de symposia.

Wetenschappelijk heeft hij meer dan 50 artikelen gepubliceerd op het gebied van lepra en zenuwbeschadiging. Tevens heeft hij zijn promotie geschreven over de intrinsic minus hand.

Dit lintje is dan ook zeer verdiend en wij hopen allemaal dat hij samen met zijn vrouw dit werk nog lang in goede gezondheid kan voortzetten.